Gullpriser

Våren er i anmarsj, og det fører til at mange føler seg inspirert til å ta en titt i skuffer og skap. Er det noe av dette jeg ikke trenger? Dette er noe mange tenker med en lett rynket panne. Denne genseren har jeg ikke brukt på litt over ett halvt år. Kommer jeg til å bruke den igjen?

Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en tidkrevende prosess. Men det vil uten tvil være verdt det til slutt. Og når du først er i gang, så kan det være en god idé å ta en titt i smykkeskrinet ditt også. Kanskje har du noen smykker du ikke bruker lenger? Og hvis de tilfeldigvis er laget av gull, så kan du faktisk tjene litt på det.

Hvis du har gull liggende, så er det ingen vits i bare å la det ligge der, eller hva? Å selge gullet sitt, enten man har fått det i gave eller kjøpt det selv, kan være en rar tanke for mange. Noen vil si at det er uaktuelt, mens andre ikke nødvendigvis er helt fremmed for tanken.

Denne artikkelen er for deg som kunne vurdert å selge gullet ditt. Nedenfor vil vi ta en nærmere titt på gullpriser, og hva dagens nivå ligger på.

Kan man selge gullet sitt?

Som nevnt innledningsvis, er det ikke like enkelt for alle å selge gullet sitt. Kanskje fikk man det i gave fra noen man er glad i, eller så er det noe som man føler sterk sentimental tilknytning. Det å selge gull, er selvsagt noe du kun skal gjøre dersom du har lyst.

Men det er viktig å være klar over at muligheten er der. Hvis du har lekt eller leker med tanken på å selge gullet ditt, så er det ikke umulig. Det er veldig mange som kunne vært interessert i å kjøpe gullet ditt – og da snakker vi naturligvis ikke om privatsalg. Da snakker vi om aktører som er kjent for å selge gull.

Ja, det er altså slik at du kan gå til en forretning som selger gull og forhøre deg om hvor mye du ønsker å gi dersom du kunne tenke deg å selge dem gullet ditt. Men som sagt, dette er noe du må gjøre av egen fri vilje.

Slik smeltes gammelt gull til nye smykker:

Hvor kan man selge gull?

Når man tenker på å selge ting, enten det er gull eller noe annet, så tenker man automatisk på privatpersoner. I hvert fall når man selv befinner seg i den rollen, men det er ikke det vi mener med å selge gull.

Hvis du har gull liggende hjemme som du ikke bruker, så kan du dra til forretningen hvor du kjøpte gullet (eventuelt hvor det ble kjøpt fra, hvis det ikke ble kjøpt av deg), la dem få undersøke gullet og gi deg et estimat på hvor mye du kan få for det ved å selge det til dem.

I dagens moderne verden finnes det også muligheter for å selge gull via Internett. Det betyr at du tar kontakt med en forretning, eller en tilbyder som det også kan kalles. Kanskje den til og med er heldigital, for det er ikke utenkelig i dag, og sende gullet ditt til dem for at de skal foreta en vurdering og gi deg et prisestimat.

Med måten samfunnet har utviklet seg på, har det å selge gull blitt en sømløs prosess. Før var det slik at man måtte dra fysisk til butikken, og kanskje var det slik at man bodde et langt stykke unna den aktuelle butikken, men nå trenger man ikke hvis man ikke vil. Nå kan du enkelt laste ned et skjema på nettet, sende gullet fra deg og få et tilbud. Det er så lett!

Hvordan vet man at gullet er ekte?

Men hvordan vet man at gullet er ekte? Det er nok noe veldig mange lurer på, men det er faktisk veldig enkelt. Ekte gull er nemlig stemplet på en måte som forteller forhandleren at dette er ekte saker.

Nedenfor vil du kunne se en oversikt over hvilke stempel det er snakk om. Vi vil også si hvor mange karat hvert enkelt stempel står for.

  • Stempel 333 – 8 karat gull
  • Stempel 375 – 9 karat gull
  • Stempel 417 – 10 karat gull
  • Stempel 585 – 14 karat gull
  • Stempel 750 – 18 karat gull
  • Stempel 833 – 20 karat gull
  • Stempel 875 – 21 karat gull
  • Stempel 916 – 22 karat gull
  • Stempel 958 – 23 karat gull
  • Stempel 999 – 24 karat gull

Hvor mye kan du få for gullet ditt?

Når man sjekker opp gullpriser, er det veldig sjeldent fordi man ønsker å gjøre noen andre enn seg selv en tjeneste. Man rydder plass, samtidig som man får noen ekstra kroner i lommen. Men hvor mye kan man få for gullet ditt?

Det er antall karat som bestemmer hvor mye du får for gullet ditt. Dersom du har gull liggende og ikke ønsker å ta den lange veien til butikken eller sende det fra deg, så kan du bruke en gullpris-kalkulator som du finner på nettet.

Gull-priskalkulatoren fungerer slik at du fyller inn antall karat og antall gram med gull, og så vil det dukke opp et prisestimat på skjermen. Det er rett og slett veldig enkelt!

Hva er dagens gullpriser?

Gullprisene er noe som kan variere fra dag til dag. Noen dager er prisen lav, og noen dager er den høyere. Hvis du vurderer å selge gullet ditt, så kan det lønne seg å holde et øye med gullprisene i en lengre periode, for å ta temperaturen på markedet og selge på det tidspunktet hvor det lønner seg mest.

Nedenfor kan du se en oversikt over dagens gullpriser. Det er imidlertid viktig å merke seg at forskjellige tilbydere kan operere med litt ulike priser.

  • 8 karat (333) – 130 kr
  • 9 karat (375) – 146 kr
  • 10 karat (417) – 162 kr
  • 14 karat (585) – 234 kr
  • 18 karat (750) – 292 kr
  • 20 karat (833) – 325 kr
  • 21 karat (875) – 341 kr
  • 22 karat (916) – 357 kr
  • 23 karat (958) – 274 kr

24 karat (999) – 482 kr