Gullbrev

Hva tenker du når du hører ordet «gullbrev»? Det er i hvert fall én ting som er helt sikkert, og det er at det ikke er snakk om et brev av gull.

Det er altså så langt fra realiteten som det er mulig å komme. Men det betyr ikke at ingen har hørt om Gullbrev, for det har de fleste. Gullbrev AS er en svært populær tjeneste, som vi skal bli litt bedre kjent med i denne artikkelen.

Hva er Gullbrev AS?

Gullbrev AS er en tjeneste hvor privatpersoner har muligheten til å selge gull de har liggende hjemme og som de ikke bruker. Denne tjenesten ble etablert i 2009.

Gullbrev AS er en heldigital tjeneste. I praksis betyr det at Gullbrev AS ikke har noen fysiske butikklokaler du kan dra innom, slik som for eksempel Bjørklund og Gullfunn. Alt skjer over nettet, noe som er svært praktisk i en travel hverdag.

I og med at Gullbrev AS ikke har noen butikklokaler som spiser opp inntektene deres, så har de muligheten til å tilby ekstra høye gullpriser.

Gullbrev AS har kunder over hele Skandinavia, og det er ca. 30 personer som jobber med dette hver eneste dag. Det vil si at du uten tvil kommer til å få hjelp kjapt dersom du bestemmer deg for å benytte deg av tjenestene til Gullbrev AS.

Disse vilkårene må oppfylles

Gullbrev AS er en tjeneste som nesten alle kan benytte seg av. Det er imidlertid en forutsetning at du oppfyller kravene som stilles av dem. Med det sagt, så er det ikke snakk om veldig vanskelige krav.

Dette er vilkårene som du som potensiell kunde er nødt til å oppfylle dersom du ønsker å benytte deg av Gullbrev AS sine tjenester:

 • For at Gullbrev AS skal kunne inngå en avtale med deg, er du nødt til å være minst 18 år gammel. Hvis du er yngre enn 18, så går det ikke. Da er du nødt til å vente til et tidspunkt som er etter at du har fylt 18 år.
 • En eventuell avtale med Gullbrev AS må dreie seg om en gjenstand (av gull) som kunden er den rettmessige eieren av. Kunden må altså være juridisk eier, samt ha fri råderett til å gjøre hva vedkommende vil med gjenstanden.
 • Før en eventuell avtale må du også belage deg på at Gullbrev AS kan finne på å ringe deg for å verifisere identiteten din. Hensikten med dette er å kontrollere at alle opplysningene du har oppgitt stemmer. Det er mer eller mindre vilkårlig hvem Gullbrev AS bestemmer seg for å ringe.

Det er ikke bare til kunden Gullbrev stiller ulike vilkår. Hos denne tjenesten forekommer det også vilkår om andre aspekter ved avtalen, for eksempel kjøpsavtale, taksering, betgaling, hvordan kundens personopplysninger blir behandlet og ansvar og ansvarsbegrensning, for å nevne noe av det.

Hvis du ønsker enda mer informasjon om dette, er det bare å ta turen innom Gullbrev AS sin nettside. Der vil du få svar på alt det du lurer på i denne prosessen.

Gullbrev fungerer slik

Lurer du på hvordan Gullbrev AS fungerer? Gullbrev AS er en veldig enkel tjeneste som gjør det enkelt for deg å selge gullet ditt. Det gjøres på denne måten:

 1. Du kan enten ta kontakt med Gullbrev AS sin kundeservice eller bestille gullbrev rett fra nettsiden deres. Du begynner altså med å bestille et gullbrev, og det er helt kostnadsfritt.
 2. Etter at Gullbrev har mottatt bestillingen din, så sender de et gullbrev til deg. Brevet du får inneholder en vedlagt konvolutt som du skal bruke til å sende gullet ditt til dem. Ved å sende gullet ditt til Gullbrev AS, så trenger du ikke å bekymre deg for om det skal skje noe på veien, fordi gullet ditt er faktisk forsikret opp til 10 000 kroner. Dersom du sender gull som er mer verdt enn det, vil Gullbrev AS sørge for at gullet blir sendt i flere forsendelser, så alt er forsikret slik som det bør være.
 3. Vel fremme hos Gullbrev AS vil gullet ditt bli vurdert nøye. Til dette bruker de både kvalifisert teknisk utstyrt og kunnskap. Hva det vil si, vil vi komme tilbake til litt senere.
 4. Etter at gullet ditt har blitt taksert hos Gullbrev AS, så vil de sende deg en e-post med informasjon om hvilken gullpris de kan gi deg for gullet du har sendt inn. Og innen 24 timer etter at gullet ditt har blitt vurdert, så vil du ha pengene på konto. Med det sagt, så er det opp til deg å velge om du vil ha pengene direkte på konto eller utbetalingsgiro. Gullbrev AS er fleksibel på dette området!

Slik takseres gullet

Taksering av gull er egentlig en veldig enkel prosess. Hos Gullbrev AS (og andre aktører) er det hovedsakelig to faktorer som spiller en viktig rolle når de takserer gull, og det er karat og vekt. Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på hvordan dette foregår.

 1. Det gjennomføres kontroll av gullets karat. Altså: Hvor mye rent gull inneholder gullet? Her bruker de magneter, skrapetester og kongevann.
 2. Etter at de har funnet ut av hvor mange karat gullet inneholder, så veier de gullet. Det er nemlig gullets vekt som avgjør sluttsummen på gullet, altså hva du får for å selge gullet ditt til Gullbrev AS.

Gullbrevs gullpriser

Gullprisene kan variere noe med utgangspunkt i hvilken aktør du velger å benytte deg av, men hos Gullbrev AS er det ganske enkelt å finne ut hvor mye du kan tjene på å selge gullet ditt til akkurat dem.

På nettsiden til Gullbrev AS finner du en egen gullkalkulator, som du kan bruke til å finne ut hvilken pris du får for gullet ditt basert på hvor mange karat gullet ditt inneholder og hvor mye den veier. Dette er dagens gullpriser hos Gullbrev AS:

 • 648,- for 8 karat (10 gram)
 • 1146,- for 14 karat (10 gram)
 • 1462,- for 18 karat (10 gram)
 • 1629,- for 20 karat (10 gram)
 • 1711,- for 22 karat (10 gram)
 • 5700,- for 24 karat (10 gram)